Infused liquids historic tonic syrup: En resa från kinabark till modern mixer

Infused Liquids Historic Tonic Syrup är en hyllning till tonicvattnets rika och mångfacetterade historia. Denna syrup kombinerar den traditionella bitterheten från kinabark med moderna smaker, skapande en mångsidig och smakrik mixer för cocktails och mocktails.

Kinabarkens ursprung:

Tonicvattnets historia är djupt rotad i användningen av kinabark, känd för sitt höga innehåll av kinin. Kinabarken härstammar från Sydamerikas tropiska regnskogar och har använts av de inhemska folken i århundraden för dess medicinska egenskaper, främst mot malaria.

På 1600-talet introducerades kinabarken i Europa, där den snabbt blev ett viktigt medel mot malaria. Det var denna medicinska användning som lade grunden för tonicvattnets uppkomst.

Tonicens födelse:

Tonicvattnets ursprung kan spåras tillbaka till det brittiska imperiets dagar i Indien. Britterna, som använde kinin för att förebygga malaria, började blanda kinin med socker och vatten för att förbättra dess smak. Så småningom tillsattes kolsyra, vilket gav upphov till det tonicvatten vi känner idag.

Infused liquids moderna tolkning:

Infused Liquid har tagit denna historiska dryck och gett den en samtida twist. Deras Historic Tonic Syrup är en koncentrerad blandning som återskapar tonicvattnets klassiska bitterhet med en subtil sötma och komplexa smaknyanser.

Användningen av autentisk kinabark i syrupen ger en djupare och mer nyanserad smak jämfört med många kommersiella tonicvatten. Detta gör den till en idealisk ingrediens för att skapa sofistikerade och minnesvärda gin- och tonic-cocktails, samt en rad andra kreativa drycker.

En bro mellan historia och nutid:

Infused Liquids Historic Tonic Syrup är mer än bara en cocktailkomponent; den är en berättelse om upptäckt, kolonial historia och kulturell integration. Varje flaska är en resa genom tiden, från de sydamerikanska regnskogarna till de brittiska officerarnas klubbar i Indien, och slutligen till dagens cocktailbarer och hemmabarer.

Genom att välja Infused Liquids Historic Tonic Syrup, väljer man inte bara en ingrediens för sin drink, utan också en del av en lång och fascinerande historia.

Torna al blog